NEXTid

Een van de belangrijke - en verplichte - taken van de notaris is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet u of een identiteitsbewijs echt is?  Dit is met het blote oog moeilijk vast te stellen.

Om u hierbij te helpen hebben Devoon en RestPort Technologies de krachten gebundeld. Met de hard- en softwareoplossingen van RestPort Technologies, waaronder desktop en mobiele systemen, kunt u vrijwel alle wereldwijd in omloop zijnde ID-documenten scannen, inspecteren, verifiëren en - door middel van de koppeling met NEXTassyst - direct automatisch opslaan bij de juiste relatie.

Efficiënter werken
Door de koppeling tussen de scanner van RestPort Technologies en NEXTassyst kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsbewijs te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart in NEXTassyst. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen in NEXTassyst met kans op fouten.

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en Devoon automatisch. Het legitimatiebewijs wordt automatisch gekoppeld aan de goede relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. Daarnaast voert NEXTassyst direct zelf een VIS-check uit.

Ook als u buiten kantoor aan het werk bent biedt RestPort Technologies een oplossing om het legitimatiebewijs van uw client te scannen. Dit doet u met een app op uw smartphone of met een handzame portable scanner met USB aansluiting op uw laptop.

Uit een eerste pilot die RestPort Technologies, Devoon en twee notariskantoren de afgelopen maanden hebben gedraaid blijkt dat het notariskantoor per dag een half uur bespaart.

Flexibel en veilig
Een groot voordeel van de scanoplossing van RestPort Technologies is de flexibiliteit die u als notaris heeft. U bepaalt zelf welke checks u wel en niet wilt opslaan. Alles is zelf instelbaar. Met het zetten van een simpel vinkje bepaalt u wat u wel en niet wilt checken cq opslaan. Deze gegevens worden veilig en AVG-proof opgeslagen binnen uw eigen (cloud)omgeving.

Voordelen
Met de samenwerking tussen Devoon en RestPort Technologies beschikt u met NEXTid over de volgende voordelen:

1. Professionele verificatie van alle soorten legitimatiebewijzen - Controle van de belangrijkste veiligheidskenmerken
2. Efficiënter werken – tijdswinst en foutenreductie
     - Automatische koppeling relatiekaart
     - NEXTassyst voert direct VIS-check uit
     - Geen handwerk meer nodig
3. Voldoen aan wettelijke verplichting
4. Flexibel – zelf bepalen wat wel en niet gecheckt en opgeslagen moet worden
5. Ook buiten kantoor te gebruiken met behulp van app.

Keesing/Conviso ID-scan
Beschikt u over een Conviso ID-scan van Keesing Technologies, dan kunt u ook gebruik maken van NEXTid. Devoon biedt ook een koppeling met de Conviso ID-scan.

Meer weten?
Wilt u gebruik maken van NEXTid of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Martin (06 1472 6397 of martin@devoon.nl) of Boi (06 1448 3039 of boi@devoon.nl).