Interview met Martin Duijs

Voor het Lexxyn Groep Account Team werden alle leden geinterviewd.

'Perfectionist in doelmatig werken'

Martin onderscheidt zich op een belangrijk aspect: hij komt uit de juridische sector. Zo heeft hij rechten gestudeerd en jaren met plezier op een notariskantoor gewerkt. Zijn overtuiging: ‘Ik stop mijn energie graag in de juiste zaken. Ik wil efficiënt werken om tijd over te houden voor andere zaken. Ik zet mijn tijd liever niet dubbel in en laat mijn energie liever niet wegstromen door het volgen van werkwijzen die niet slagvaardig zijn. Noem mij liever lui dan moe, ik noem het liever perfectionistisch in doelmatig werken. Dit is een eigenschap die ik deel met veel juridische professionals.’

Het kapitaal is de mensen
Martin sprong er in zijn notariaatstijd al uit door zijn snelheid, reactievermogen, uitgesproken mening en commercieel inzicht. Nutteloos wachten op cliënten was niet aan hem besteed. Echter miste hij de tools om hem hierbij te ondersteunen. Onder het mom 'als je denkt dat je het beter kunt', maakte hij de overstap naar de leverancierszijde. 

In zijn gesprekken vandaag de dag, veelal juridische kantoren uit het notariaat, staan nog steeds zijn uitdagingen van toen centraal: hoe zorg je voor nieuwe klanten, hoe waak je ervoor werk dubbel te doen, maar ook: hoe zorg je ervoor dat je als notaris onmisbaar blijft in de toekomst?

‘Ik klim op de stoel naast mijn gesprekspartner en benader het vraagstuk vanuit zijn perspectief, met zijn angsten en dromen. Het kapitaal van een kantoor is de mensen. Veel professionals zijn geen mensenmanager, dus dan is het zoeken naar een stuk gereedschap dat zorgt dat het werk en de mensen zo goed mogelijk gestuurd worden. Binnen de Lexxyn Groep leveren wij allemaal systemen die gebouwd zijn voor medewerkers van de juridische praktijk. Met een logisch pakket of combinatie daarvan kun je prestatiegericht werken en servicegericht zijn. Zo wordt het werkplezier verhoogd en geloof me, dat is feilloos voelbaar; ook voor cliënten. 

Plezier centraal
Plezier staat bij mij centraal. Als je plezier hebt in wat je doet volgt de rest vanzelf. Alleen het creëren van een prettige werkomgeving om je hierbij te helpen, is een aspect waar je in moet investeren. Zo ook binnen de Lexxyn Groep. Ook daar werken we met plezier met elkaar samen en dit merkt de markt. We zijn enthousiast en betrokken bij elkaars werkzaamheden. We leren van elkaar, delen ervaringen vanuit ieders marktsegment en vullen elkaar aan, precies daar waar nodig. Ook wil ik mijn relaties plezier bezorgen. Uiteraard met een succesvolle oplossing, maar ook met een eerlijk en geanimeerd gesprek. Ik vind het prettig mensen vrolijk te maken en ze stof tot nadenken mee te geven. Ook als het gaat om wat minder tastbare onderwerpen zoals de toekomst van de juridische praktijk, en het notariaat in het bijzonder. 

De toekomst een stapje voor zijn
Gaan er in de toekomst schakels wegvallen, bijvoorbeeld door blockchain? Zo ja, is het notariaat dan zo’n verbindingsstuk dat aan het kortste eind trekt? Ik weet het niet, maar vind het wel belangrijk om kantoren hiervan bewust te maken en te zorgen dat zij zich onmisbaar blijven maken. Zo ook de verdere automatiseringsslag; dit leidt wellicht tot het overbodig maken van mensen. Hoe ga je daar als kantoor mee om? Ik probeer rust te brengen en samen te gaan zoeken naar antwoorden. Met een glimlach welteverstaan.'

De interviews met de andere leden zijn te vinden op de website van Lexxyn Groep.