NEXTassyst 3.10: een volgende stap voorwaarts

Midden april worden alle NEXTassyst kantoren geüpdatet naar versie 3.10: een nieuwe stap voorwaarts. In deze nieuwe versie hebben wij veel bestaande functionaliteiten verbeterd. Daarnaast bevat NEXTassyst 3.10 een paar handige nieuwe functionaliteiten.

Het overzicht met alle veranderingen en verbeteringen kunt u terugvinden in de releasenotes die u van ons per email heeft ontvangen. Daarnaast kunt u deze altijd terugvinden in NEXTassyst onder HOME>Nieuws. Er zijn echter een aantal functionaliteiten die we graag voor u uitlichten.

Integratie Via Juridica in NEXTassyst
U werkt aan een ingewikkelde akte en heeft meer achtergrondinformatie nodig, bijvoorbeeld over de toepassing van de verhoogde schenkvrijstelling eigen woning of de Europese verklaring van erfrecht. Zou het niet handig zijn als u dan direct vanuit uw dossier deze informatie kunt raadplegen en kunt opslaan in uw dossier? Dit kan! Door de samenwerking tussen FBN Juristen en Devoon is Via Juridica vanaf nu direct en volledig geïntegreerd vanuit NEXTassyst te gebruiken. U kunt hierbij zowel de pagina als de toelichting/wettekst in PDF in het dossier opslaan.

Via Juridica is de enige kennisbank waarvan de inhoud geheel door notarieel specialisten is geschreven en samengesteld. De auteurs van de databank zijn notarieel juristen en fiscalisten, die werkzaam zijn voor FBN Juristen als denktank voor het notariaat; daarnaast zijn velen verbonden aan een universiteit.

Heeft uw kantoor al een abonnement op Via Juridica? Log dan eenmalig in vanuit NEXTassyst  en vink ‘bewaar gegevens’ aan. U bent en blijft daarna ingelogd. Heeft uw kantoor nog geen abonnement? Probeer Via Juridica nu tot 1 juli 2017 gratis! Vraag uw inloggegevens aan door een e-mail te sturen naar info@fbn.nl.

Zoeken in email/documenten
Het zoeken naar documenten is uitgebreid. U kunt zowel zoeken naar documenten als zoeken naar e-mailberichten. Daarnaast krijgt u direct een preview van het document of de e-mail te zien op het moment dat u het document of de e-mail selecteert. In omvangrijke dossiers met veel documenten en/of e-mails kunt u dus nu gemakkelijk en snel het juiste document of de juiste e-mail terugvinden. De zoekfunctie kunt u bereiken door te klikken op het zoekicoontje rechtsboven in uw scherm. U kunt ook vanuit de “Manager” in het dossier de zoekfunctie bereiken.

NEXTportal
De NEXTportal heeft een grote update gekregen. De layout van de portal is onder handen genomen. Daarnaast heeft u nu de selectie mogelijkheid van het tonen van "afgehandelde dossiers" of "dossiers in behandeling”. Bij de autorisatie van een relatie is het mogelijk om "Notificaties" uit te zetten. Dit betekent dat de desbetreffende relatie geen mail ontvangt bij klaargezette documenten.

Daarnaast kan per medewerker in P&O een "persoonlijke tekst" worden vastgelegd die wordt getoond in de NEXTportal. Eventueel kan aangegeven worden dat de foto welke is vastgelegd ook getoond mag worden in de NEXTportal. Deze tekst kan door de medewerker zelf ingevoerd worden zonder over P&O privileges te beschikken.

Printen recherches uitstellen
Bij het doen van recherches (zowel recherches partijen als herrecherche en narecherche) is het mogelijk om de printopdracht van de recherches uit te stellen en pas op een later tijdstip uit te printen. Dit doet u door de printopdracht op te slaan. Op het moment dat u de recherches wilt printen kunt u dit bestand openen en worden deze automatisch geprint. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat u veel recherches in één keer moet doen. 

Nieuwe KIK akte
Er is een nieuwe KIK royementsakte met meer mogelijkheden. De nieuwe versie beschikt over de mogelijkheid tot het verwerken van een volmacht met meerdere hypothecaire inschrijvingen. Daarnaast is de akte opbouw gewijzigd comform de tekst van het Kadaster en heeft de KIK royementsakte de mogelijkheid om aan te geven dat er sprake is van een “vacant” kantoor.

NEXTtime
Alle functionaliteiten in NEXTassyst kunt u bedienen vanuit één scherm. Er zijn een paar uitzonderingen waar NEXTtime bij is gekomen. Met NEXTtime kunt u uw tijd bijhouden in een apart venster. NEXTtime kunt u starten door te klikken op het icoontje rechtsboven in uw scherm (zie de relasenotes voor de uitgebreide stap voor stap inclusief schermafbeeldingen). Door op dit icoontje te klikken opent NEXTassyst een apart venster waarmee u uw tijd kunt schrijven. Tijd bijhouden met de NEXTtime kan “Handmatig” of via de “Timer”.

In bulk bewaarders verklaring versturen
Vanaf NEXTassyst 3.10 is het mogelijk om in één keer alle bewaarders verklaringen te versturen. Alle bewaarders verklaringen worden in NEXTassyst in één overzicht getoond. De inschrijvingsgegevens (BVI) kunnen eventueel in het repertorium worden geraadpleegd en aangepast. U selecteert welke regels verstuurd moeten worden, klikt op "versturen" en u bent klaar. 

Mochten er vragen zijn omtrent deze wijzigingen en nieuwe functionaliteiten dan beantwoorden we deze uiteraard graag. Nog geen klant bij Devoon maar zou u wel graag meer willen weten over de vele mogelijkheden van NEXTassyst. U kunt ons telefonisch bereiken via 0182399994, via de email: info@devoon.nl of vul het contactformulier in.