NEXTassyst koploper op innovatiegebied

De KNB is druk bezig om de processen rond het Centraal Digitaal Repertorium (CDR) en het Centraal Testamentenregister (CTR) te verbeteren. Onder andere het registeren van testamenten wordt verbeterd. Daarnaast wordt in het project een betere uitwisseling van kantoorgegevens van notarissen met de Belastingdienst gerealiseerd en kan de notaris voortaan ook bijlagen bij notariële akten digitaal opsturen. Meer informatie hierover vindt u op Notarisnet

Goede ontwikkeling
Bij Devoon juichen wij bovenstaande ontwikkeling toe. Elke dag kijken wij bij Devoon hoe we – mede samen met de KNB en andere partijen – de werkprocessen van notariskantoren verder kunnen automatiseren en optimaliseren. Zodat er steeds minder handmatig werk aan te pas komt. Dit vermindert immers de kans op fouten en zorgt voor meer tijd voor de medewerkers van notariskantoren om leuke werkzaamheden te doen. 

1 april 2018
Bovenstaande nieuwe processen gaan live op 1 april 2018. Dit betekent dat de notariskantoren die met een softwarepakket werken (de meeste notarissen) vanaf 1 april gebruik moeten gaan maken van deze nieuwe processen. Dit kan natuurlijk alleen als de software hierop is aangepast en is gecertificeerd. 

Met trots kunnen wij melden dat – 5 maanden voor de livegang - NEXTassyst inmiddels functioneel is aangepast aan de nieuwe eisen die de KNB stelt voor het werken volgens de nieuwe processen en dat de certificering inmiddels in volle gang is. Hiermee is NEXTassyst van Devoon koploper in het notariaat. 

State-of-the-art
Wij vinden dat we het aan onze klanten verplicht zijn om hen te laten werken met een softwarepakket dat state-of-the-art is. Kortom, dat voldoet aan alle eisen die door de markt en door partijen als de KNB en het Kadaster gesteld worden. Daarom blijven wij investeren in innovatie en vooruitgang. 

Dit betekent ook dat wij als een van de eerste notariële softwareleveranciers onze software hebben aangepast aan de nieuwe standaard van het Kadaster. Zo kunt u als notariskantoor ook in de toekomst gebruik blijven maken van een goede koppeling met het Kadaster. Meer informatie hierover vindt u op de site van het Kadaster

Geen zorgen
Als u klant bent bij Devoon en werkt met NEXTassyst hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zullen er namelijk voor zorgen dat wij onze software zullen blijven innoveren en NEXTassyst tijdig aan zullen passen aan vernieuwingen op het PEC-platform zoals bovenstaande verandering van het CDR en CTR. Want stilstand is achteruitgang en wij willen samen met onze kantoren vooruit blijven lopen. 

Wilt u met ons verder van gedachten wisselen of heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met mij of met een van mijn collega’s.

Martin Duijs
M +31 614 72 63 97
T +31 182 39 99 94
E martin@devoon.nl 
W www.devoon.nl 
@NEXTassyst