NEXTid – automatisch ID bewijzen scannen en verwerken

Een van de belangrijke - en verplichte - taken van de notaris is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet u of een identiteitsbewijs echt is? Dit is met het blote oog moeilijk vast te stellen.

Om u hierbij te helpen hebben Devoon en RestPort Technologies de krachten gebundeld. Met de hard- en softwareoplossingen van RestPort Technologies kunt u vrijwel alle wereldwijd in omloop zijnde identiteitsbewijzen scannen, inspecteren en verifiëren. Met behulp van NEXTid worden de gegevens automatisch opgeslagen bij de juiste relatie in NEXTassyst.

Efficiënter werken
Door de koppeling tussen de scanner van RestPort Technologies en NEXTid in NEXTassyst kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsbewijs te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart in NEXTassyst. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen in NEXTassyst met kans op fouten.

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en NEXTid automatisch. Het identiteitsbewijs wordt automatisch gekoppeld aan de goede relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. 

Mobiel werken
Ook als u buiten kantoor aan het werk bent biedt RestPort Technologies een oplossing om het identiteitsbewijs van uw cliënt te scannen. Dit doet u met een app op uw smartphone of met een handzame portable scanner met USB aansluiting op uw laptop.

Uit een eerste pilot blijkt dat een notariskantoor, met behulp van de scanner en NEXTid koppeling, een half uur per dag kan besparen.

Flexibel en veilig
Een groot voordeel van de scanoplossing van RestPort Technologies is de flexibiliteit die u als notaris heeft. U bepaalt zelf welke checks u wel en niet wilt opslaan. Alles is zelf instelbaar. Met het zetten van een simpel vinkje bepaalt u wat u wel en niet wilt checken cq opslaan. Deze gegevens worden veilig en AVG-proof opgeslagen binnen uw eigen (cloud)omgeving.

Voordelen
Met de scanoplossing van RestPort Technologies en NEXTid beschikt u over de volgende voordelen:

1. Professionele verificatie van alle soorten identiteitsbewijzen - Controle van de belangrijkste veiligheidskenmerken.
2. Efficiënter werken (tijdswinst) en foutenreductie.
     - Automatische koppeling relatiekaart
     - Direct uitvoeren van VIS-check
     - Geen data meer handmatig overnemen
3. Voldoen aan wettelijke verplichting
4. Flexibel – zelf bepalen wat wel en niet gecheckt en opgeslagen moet worden.
5. Ook buiten kantoor te gebruiken met behulp van de app.

Meer weten? 
Wilt u gebruik maken van NEXTid of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Martin (06 1472 6397 of martin@devoon.nl) of Boi (06 1448 3039 of boi@devoon.nl).