Onderzoek naar toepassing van kunstmatige intelligentie

Naast onze nieuwe financiële held André is er in maart nog iemand bij Devoon begonnen: Thom. De komende maanden gaat Thom onderzoek doen in het kader van zijn afstudeertraject. Tot en met juni is hij bij ons te bewonderen.    

Bij Devoon kijken we goed naar de markt en (toekomstige) technologische ontwikkelingen. Kunnen die ontwikkelingen een meerwaarde bieden voor het notariaat en kunnen wij NEXTassyst hiermee verrijken zodat u sneller en efficiënter kunt werken. Kunstmatige Intelligentie is een van die ontwikkelingen die mogelijk een rol gaan spelen. En daarom hebben we nu Thom. Hoogste tijd om hem aan u voor te stellen. 

Thom, wie ben je? 
Ik ben Thom Luttenberg,  20 jaar oud en woon in Uithoorn. Ik ben 3e jaar student Science, Business & Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Welkom bij Devoon Thom. We zijn blij dat je er bent! Waar ben je precies mee bezig? 
Ik onderzoek voor Devoon de klantprocessen van notarissen en advocaten en ben op zoek naar punten waar deze processen, naast de hulp van NEXTassyst, nog verbeterd kunnen worden. 

Vervolgens pas ik de kennis uit mijn studie toe om te onderzoeken of Kunstmatige Intelligentie (KI) geschikt is om NEXTassyst aan te vullen, zodat dagelijkse processen voor notarissen nog gemakkelijker worden gemaakt en mogelijke fouten worden ontdekt.

Dat klinkt als een mooie uitdaging. Zeker met het oog op toekomstige technologische ontwikkelingen. Waarom heb je gekozen voor Devoon?
Zoals de naam van mijn studie al doet vermoeden ben ik veel in aanraking met innovatie. Vandaar dat ik op zoek was naar een innovatief bedrijf voor mijn bachelor scriptie. John vertelde mij over de kernactiviteiten van Devoon en de innovatieve aard van het bedrijf. 

In combinatie met mijn persoonlijke interesse voor technologische ontwikkelingen en het doorspitten van bedrijfsprocessen trok mij dit aan, waarna ik samen met John heb gekeken wat er mogelijk was.

Inmiddels ben je alweer ruim een maand bij ons aan de slag. Hoe bevalt het je?
Ik heb het erg naar mijn zin bij Devoon. Er is een open werksfeer waar sociaal contact met collega’s en humor centraal staan. Omdat mijn taken bij Devoon niet vergelijkbaar zijn met die van mijn collega’s, merk ik dat er veel interesse is in wat ik doe en dat iedereen uiterst behulpzaam is. Oh, en de koffie is gratis! Dat is een stuk beter geprijsd dan op de Universiteit! 

Tot slot, wat doe je graag in je vrije tijd? 
Ik ben nog druk met de laatste dingen afronden voor ik kan afstuderen,  maar daarbuiten vind ik het (als het zonnig is) lekker om met de hond te wandelen of  bezig te zijn met mijn luchtvaarthobby.