Volledige integratie kennisbank Via Juridica in NEXTassyst

U werkt aan een ingewikkelde akte en heeft meer achtergrondinformatie nodig, bijvoorbeeld over de toepassing van de verhoogde schenkvrijstelling eigen woning of de Europese verklaring van erfrecht. Zou het niet handig zijn als u dan direct vanuit uw dossier deze informatie kunt raadplegen en kunt opslaan in uw dossier? Dit kan! Door de samenwerking tussen FBN Juristen en Devoon is Via Juridica vanaf nu direct en volledig geïntegreerd vanuit NEXTassyst te gebruiken. 

1 + 1 = 3

Via Juridica is de enige kennisbank waarvan de inhoud geheel door notarieel specialisten is geschreven en samengesteld. De auteurs van de databank zijn notarieel juristen en fiscalisten, die werkzaam zijn voor FBJuristen als denktank voor het notariaat; daarnaast zijn velen verbonden aan een universiteit. 

Bij Devoon kijken we iedere dag hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze kantoren efficiënter en makkelijker kunnen werken. De integratie van Via Juridica is hierbij een grote stap voorwaarts. Met behulp van Via Juridica heeft notarieel Nederland alle vakinformatie in één databank. Vanaf vandaag hoeven medewerkers voor het raadplegen van deze databank niet meer naar een externe website maar kunnen zij direct vanuit hun dossier in NEXTassyst de informatie opzoeken en met één druk op de knop opslaan. 

Via Juridica

Door de logische opzet en praktische insteek van de commentaren is deze databank voor iedereen in de notariële praktijk waardevol, van medewerker tot (kandidaat-)notaris. Dit blijkt ook uit het exponentieel toegenomen gebruik in het afgelopen jaar. Inmiddels heeft ruim 30% van alle notariskantoren een abonnement op Via Juridica. Waarom Via Juridica naast of in plaats van een databank van één van de grote uitgevers? 

Mr. A.S. Deinema, Trip Advocaten en Notarissen: ‘Ontzettend veel actuele kennis, to the point en nog te vinden ook!’

Mr. S.B.J. van Heijst, Verhees Notarissen: ‘Via Juridica is voor ons kantoor een relevante database, die in de loop van de tijd steeds completer is geworden. Het heeft een uitstekend niveau en is goed toegankelijk. De actualiteit wordt goed gevolgd en verwerkt.’

Wat vindt u in Via Juridica?

  • artikelsgewijs commentaar op wetgeving (civiel - fiscaal)
  • kennisdossiers (bekijk
  • richtinggevende en illustratieve jurisprudentie (civiel - fiscaal)
  • overzicht van geldende beleidsbesluiten (bekijk)
  • parlementaire stukken per wet gebundeld (civiel - fiscaal)
  • rekentools, overzichten, stroomschema's en praktische verwijzingen (bekijk)

Heeft uw kantoor al een abonnement op Via Juridica? Log dan eenmalig in vanuit NEXTassyst  en vink ‘bewaar gegevens’ aan. U bent en blijft daarna ingelogd. Als nog niet iedereen van uw kantoor toegang heeft, kunnen gratis extra inloggegevens worden aangevraagd via info@fbn.nl (o.v.v. voor-/achternaam, heer/mevrouw, titel en e-mailadres).

Kosteloos kennismaken

Heeft uw kantoor nog geen abonnement? Probeer Via Juridica nu tot 1 juli 2017 gratis! Daarna krijgt u als NEXTassyst-gebruiker eenmalig de mogelijkheid het abonnement voor uw vestiging  tot 1 januari 2018 te verlengen voor slechts € 500 (excl. BTW). Een nog lagere prijs is mogelijk als u cursussen van FBN Juristen volgt, zie daarvoor de website van FBN Juisten.

Wilt u tot 1 juli 2017 gratis kennismaken met Via Juridica? Vraag uw inloggegevens aan door een e-mail te sturen naar info@fbn.nl